Keyser den yngre, Henrik: Skillnad mellan sidversioner

Från Psalmer och Andliga Sånger
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med ''''Henrik Keyser den yngre''', född 1672, död 1707, var en boktryckare i Stockholm. Han var son till boktryckaren Henrik Keyser den äldre. Keyser deltog tidigt i verksamheten vid Keysers tryckeri och övertog akademiboktryckar-privilegiet 1695. År 1701 flyttar han filialtryckeriet från Uppsala till Stockholm för att slås ihop med det större Stockholmska Keyserska tryckeriet där. Detta misslyckades emellertid och det fanns en tid s...')
 
Ingen redigeringssammanfattning
Rad 1: Rad 1:
'''Henrik Keyser den yngre''', född 1672, död 1707, var en boktryckare i Stockholm. Han var son till boktryckaren [[Henrik Keyser den äldre]].
'''Henrik Keyser den yngre''', född 1672, död 1707, var en boktryckare i Stockholm. Han var son till boktryckaren [[Henrik Keyser den äldre]].


Keyser deltog tidigt i verksamheten vid [[Keysers tryckeri]] och övertog [[akademiboktryckare|akademiboktryckar-privilegiet]] 1695. År 1701 flyttar han filialtryckeriet från Uppsala till Stockholm för att slås ihop med det större Stockholmska Keyserska tryckeriet där. Detta misslyckades emellertid och det fanns en tid således två Keyserska tryckerier i Stockholm. När Henrik Keyser den yngre dog 1707 köptes tryckeriet av [[Johan Henrik Werner]].
Keyser deltog tidigt i verksamheten vid [[Keysers boktryckeri]] och övertog [[akademiboktryckare|akademiboktryckar-privilegiet]] 1695. År 1701 flyttar han filialtryckeriet från Uppsala till Stockholm för att slås ihop med det större Stockholmska Keyserska tryckeriet där. Detta misslyckades emellertid och det fanns en tid således två Keyserska tryckerier i Stockholm. När Henrik Keyser den yngre dog 1707 köptes tryckeriet av [[Johan Henrik Werner]].


== Källor ==
== Källor ==

Versionen från 30 maj 2023 kl. 13.39

Henrik Keyser den yngre, född 1672, död 1707, var en boktryckare i Stockholm. Han var son till boktryckaren Henrik Keyser den äldre.

Keyser deltog tidigt i verksamheten vid Keysers boktryckeri och övertog akademiboktryckar-privilegiet 1695. År 1701 flyttar han filialtryckeriet från Uppsala till Stockholm för att slås ihop med det större Stockholmska Keyserska tryckeriet där. Detta misslyckades emellertid och det fanns en tid således två Keyserska tryckerier i Stockholm. När Henrik Keyser den yngre dog 1707 köptes tryckeriet av Johan Henrik Werner.

Källor