Från skogshorisonten 2008...
Tack vännen för den bilden!

2002, 2003, 2004, 2005, 2006-2007,

Klicka på spelarens playknapp om du vill lyssna till Fria Proteaterns "Det var jag som byggde landet" Annars finns den också att hämta HÄR.

Februari 2008

Tisdag 5 februari 2008 --- Hemlängtan del 2

Den är bestående, min hemlängtan. Till sommaren är jag åter på plats. Det känns gott. Rent befriande. Jag har inte förmått mig att skriva något nytt här eftersom jag inte kunnat radera den hemlängtan som liksom överskuggat allt annat i min tillvaro.

Min längtan har inte varit till själva huset så mycket, som till platsen. Vägens dragning genom naturen, skogspartier som växer till sig, nejder som öppnas efter skogen med ängar, utsikter, bäckar och vattendrag. Torp, stugor och ladugårdar. Spåren av tidigare generationers mödor. Vetskap om vem som är vem. Att vara del av en plats, att vara hemma i själ och hjärta.

Det var aldrig svårt att flytta TILL Gammelbo för 20 år sen. Jag upplevde inte en dag av längtan tillbaka till Stockholms innerstad. Många frågade om jag inte tyckte det var en stor omställning och jag kunde inte ens begripa frågan. Jag förstår den mer idag på sitt sätt. Många har ju berättat att dom också haft svårt att finna sig till rätta efter en flytt. Men det är först nu jag förstår vidden av hemlängtan.

Visst är det mer praktiskt att bo i Storå. Rent förnuftsmässigt är det mer rationellt att bo med större ytor, att ha närmare till det allra mesta som behövs i vardagen, att åka mindre bil, att ha mer tid. Men vad hjälper det när förnuft och känsla inte når varandra. Och VAD är det egentligen som avgör vilket som känns som hemma?

Nu flyttar jag tillbaka, men räknar med att låta huset vara för försäljning ändå. Blir det sålt till rätt pris kan jag nog hittat ett tillfälligt boende i någon lägenhet eller stuga tills dess att jag bosätter mig permanent på Spelbo när mamma och Janne inte kommer orka att vara där längre.

Inte längre till salu
Nu är huset till salu
Huset är borttaget från Svensk fastighetsförmedling den 13 maj. Jag ska inte sälja. Men jag har lagt ut dom bilder jag tog i ett bildgalleri.

Här blir Lars och barnen kvar,
(inte är det som att bo "på landet" inte)
Bärnstensvägen 16
170 kvadratmeter, 5 rok, kamin, bastu och sommarrum, fem minuter från tågstationen och 15 min ner till skolan att gå för barnen.


En, eller egentligen fyra, stensoppar. Efter rensning blev det 2,5 liter nerskuren svamp och nästan en liter nerkokt.
(Klicka för större bild)

Jag blev nog lite arg igen en kväll...
så blev det som det blev, en namninsamling:

Skriv på för "Asfalt till Granhult"
om grusvägen Hägernäs-Ramsberg

Alla som berörs av vägen på något sätt och har ett eget mailkonto kan skriva på (man måste bekräfta sitt namn via sin egen mail och samma mailadress kan bara användas en gång). Skolelever, boende, besökare, servicenäring, turister och alla som håller med, uppmanas skriva på före 1 juni 2008.

Augusti 2008
Faktiskt har bänken under porslinet aldrig varit så fint städad någonsin!
Erikslund i bilder före den årslånga visiten på Bärnstensvägen.

Söndag 3 augusti 2008 --- Hemma igen

Nu vill det allt väldigt mycket till för att jag ska flytta från Gammelbo en gång till i mitt liv. Den 15 maj blev jag formellt bosatt i Gammelbo igen. Nu är jag där jag trivs. Håller på med flyttning av pinaler än förvisso, men är på god väg. Den här gången packar jag i alla fall inte upp något som jag inte avser att verkligen spara, med undantag för papper... dom får jag nog sortera en annan gång ändå. Annars gör jag den sortering som INTE blev gjord innan allt packades ner och INTE blev gjord när det mesta packades upp. (Min skada på axeln inträffade den 6 mars 2007, när bara den första tredjedelen av kartongerna var tömda.)

Dessutom har jag fått förmånen att jobba hemifrån sen slutet av maj. Jag tillbringar mina dagar med världens vackraste vy för ögonen vid skrivbordet.

Min dagliga utsikt..7 oktober 2008..
Min utsikt "på jobbet" 19 sep, 7 okt, 1 nov.

Det kan inte bli bättre! Nu är det rent av skoj att åka hemifrån lite då och då för föreningsevenemang och uppdrag.

Livet börjar återvända i mig. Jag hör omgivningen säga "du ser så glad ut igen nuförtiden?" Det är väl så att ögonen inte kan ljuga. Ämnesomsättningen verkar ha kommit i balans och jag går stadigt nedåt i vikt, trots två veckors gödning på sommarens vävkurs på Billströmska. Med lite hjälp och stöttning och en skral kassa så blir det inte så många kalorier att lägga på magen om dagarna. När allt mitt bohag kommit upp från Storå ska jag börja promenera lite igen.

April 2009
 

En miljard människor saknar rent vatten.
Fyll en hink åt/från Ramsbergs Ösarns källa
(namngiven efter Trefaldighetskällan vid Ösarn)

Skänk ett dass från Ramsberg!
Varmt tack till alla som bidrog!

December 2009

Runt lucia --- Hela härligheten flyttad

Nu har jag äntligen flyttat över hela hemsidan från Telias server. Det har tagit en hel evighet, utan att egentligen synas alls på innehållet! Städat upp i "rotmappen" för att få bättre ordning på var saker finns, och kodat om en hel del sidor som behövt saneras från överflödiga koder. Kanske lyckats få in lite bättre meta-taggar på väsentligare sidor och pustar ut nu!

Alla sidor utom psalmbokssidan har gått att få ordning på. Men DEN blåvägrar att öppnas i websidesprogrammet, eller tvärtom närmast, den stänger ner webprogrammet omgående. Stört omöjligt att uppdatera sidan!

Augusti 2010

Fåordigt år --- Betraktelser genom linsen

Hittills har det mesta handlat om att lägga upp bilder och släktsidor under året. Har i praktiken avvecklat mina skriftliga betraktelser på hemsidan.

Mitt i högsommaren, sönd 18 juli 2010, hade vi traditionsenlig byloppis i Gammelbo, arrangerad av byns familjer och sommargäster.

I midsommarhelgen hade vi utställning på Stallet vid Liljendal - SLÄKTVERK - med försäljning av hantverk och tjänster från kreativa och produktiva släktingar.

Nytt VINTERSPÅR i hela Lindesbergs kommun genomfördes Lörd-Sönd 6-7 feb 2010. Själv ställde jag ut mina älskade psalmböcker.

 

Besökare 18 dec 2009-12 juli 2012=188


Besökare sen flytten 14 dec 2009